Treenit / Vetovastuut

Kevään ja kesän treenit 2020:
vatado-kesa2020_1
Yleistä

Ohjaajat suunnittelevat harjoitukset etukäteen. Harjoitusohjelmaa ja aikataulua tehdessä käydään lävitse edellisen viikon treenihistoria, jotta ohjelmaan voidaan mahduttaa vähän vanhan kertaamista ja uutta asiaa. Näin saadaan treeneistä kaikki irti. Ohjaajan sairastuttua, tai ollessa muuten poissa, on kuitenkin hyvä pitää suunnitellusta ohjelmasta kiinni, jotta harjoituksista tulee jatkumo aina edelliseen harjoitusjaksoon nähden.

Mikäli ohjaaja on poissa, niin lähtökohtaisesti treenien vetovastuu siirtyy ylemmästä vyöarvosta lähtien alaspäin. Sopimuksen mukaisesti. Ohjausvastuussa olevan on kuitenkin syytä ilmoittaa seuran Whatsapp-ryhmään mahdollisimman aikaisin jos on estynyt tulemaan paikalle, jotta korvaava ohjaaja löydettäisi ennen treenien alkua.

Koska laji on kaikille yhteinen ja jokaisella on tarkoitus kehittyä lajissa kokoajan paremmaksi (myös mustien vöiden), niin alempienkin vöiden tulee osallistua treenien vetoon oman taitotasonsa mukaan. Sinivöisillä tulisi olla vähintään 2 treeninohjauskertaa vuodessa ja punavöisillä 4 treeniä vuoden aikana. Näihin lasketaan mukaan myös ns. “apuope” hommat, jolloin alempi vyöarvo voi opettaa taitotasonsa mukaan esimerkiksi peruskurssille Taeguk Il Jang -poomsaeta.

Leave a Reply