Peruskurssi

Järjestämme taekwondon peruskurssin 1- 2 kertaa vuodessa.

Seuraava kurssi alkaa 1.2.2021!

Vatado Vantaa järjestää seuraavan Taekwondon peruskurssin maanantaista 1.2.2021 klo: 19.30 alkaen. Käymme kurssilla lävitse lajille tyypillisiä tekniikoita, itsepuolustusta, oikeaoppisia kaatumisia, sekä kurssin lopussa myös ottelu- & potkutekniikoita. Lajille tyypillistä ovatkin juuri potkuvoittoiset tekniikat, joilla pyritään pitämään vastustaja kauempana. Pääpaino kurssilla on kuitenkin itsepuolustustaidon, sekä kunnon kohottaminen.

Peruskurssi tullaan järjestämään maanantaisin ja keskiviikkoisin klo: 19.30 – 21.00 Vantaan Hämeenkylässä sijaitsevassa Tuomelan koulussa. Koulun liikuntasali löytyy koulurakennuksen viereisessä lisärakennuksessa, josta myös löytyvät pukuhuoneet suihkuineen.

Peruskurssin kesto on noin 3kk, jonka jälkeen suoritetaan ensimmäinen keltaisen vyön (8.kup) vyökoe. Vyökokeen jälkeen kaikki peruskurssilaiset saavat samaan hintaan harjoitella kevätkauden loppuun (31.5.) asti. Harjoittelukertoja kertyykin keväälle yli 40!

Ensimmäisiin harjoituksiin kannattaa ottaa mukaan harjoittelupuvuksi verkkarit/shortsit + t-paita. Lisäksi olisi hyvä ottaa mukaan juomapullo. Taekwondon harjoittelupuku, Dobok,  suositellaan hankkimaan kamppailuvälineliikkeestä kun on ensimmäisien viikkojen jälkeen päättänyt jatkaa lajin harrastamista. Seuran ohjaajat opastavat oikean tyyppisen puvun valinnassa. Nyrkkisääntönä on kuitenkin, että puku kannattaa ottaa ~10cm pidemmäksi kuin mitä itse on, esim. 172cm pituinen käyttää yleensä 180cm pukua, jotta hihoissa ja housun lahkeissa riittää pituus. Dobokin hinta riippuu käytetystä kankaasta ja leikkauksista, mutta se on noin 35e luokkaa, juniorikoot halvemmalla.

Taekwondo on mukava laji harrastaa ja kokeilla omia rajojaan.

Täytäthän oheisen ilmoittautumislomakkeen ennen ensimmäisiin harjoituksiin tuloa.

Peruskurssin ilmoittautumislomake

 Peruskurssin aikataulu on suunniteltu ennakkoon. Mikäli kurssin järjestäminen suunniteltuna ajankohtana (1.2.-1.5.2021) ei ole mahdollista, siirretään kurssin aloitusta kuukaudella eteenpäin koskien aikaväliä 1.3. – 1.6.2021. Täytäthän ilmoittautumislomakkeen vaikket ole vielä päättänyt osallistutko kurssille vai et. Kaikille ilmoittautumislomakkeen täyttäneille lähetämme tammikuun lopussa viestiä kurssin tarkemmasta aikataulusta ja pidämme heidät ajantasalla kaikista kurssiin liittyvistä muutoksista. Ilmoittautumislomakkeen täyttäminen ei siis sido sinua mihinkään, saat meiltä ainoastaan tiedon kurssin aikataulusta jonka jälkeen voit päättää haluatko osallistua kurssille vai et.

Olemme myös suunnitelleet kurssin ohjelman yleinen tilanne huomioiden. Tekniikoita ja oppimista tehdään paljon itsenäisesti muodossa liikkuen, jolloin turvavälit saadaan harrastajien välillä pidettyä tarpeeksi suurina. Itsepuolustusharjoitteissa tekniikoita tehdään parin kanssa, mutta tuolloinkin pyrimme siihen, ettei pari vaihdu missään vaiheessa kesken harjoituksen.

Lahjakortin ostajat HUOM! Mikäli peruskurssi siirtyy helmikuulta maaliskuulle, toimivat lahjakortit uuden kurssin osalta automaattisesti. Mikäli haluat kuitenkin siirtää lahjakortin lunastusta vallitseva tilanne huomioiden syksyyn 2021, niin pyydämme ilmoittamaan siitä meille helmikuun aikana, jotta osaamme ottaa tuon siirron huomioon kursseja järjestäessämme.

Huomioithan, että kurssimme on tarkoitettu aikuisille ja yli 11-vuotta täyttäneille (s.2010), sukupuoleen taikka taustaan katsomatta. Myöskään aiemmalla liikuntataustalla ei ole merkitystä, sillä jokainen harrastaja etenee lajissa omien taitojensa ja kuntonsa mukaan. Mikäli et pääse mukaan ensimmäisille harjoituksiin, ei hätää! Taekwondo on laji, jossa vastus olet sinä itse – joten lajiin tulo onnistuu myös kesken harjoittelukauden.

 

Saapumisohjeet

Treenisalin tiedot löydät täältä

Tervetuloa!

—————

 

Kurssin kesto Noin 3 kk
Kurssin hinta 80 €
Vyökoe ja passi 40 € (kurssin lopussa)
Pankkiyhteys Nordea FI51 2287 1800 0191 41 (Saajaksi Vatado ry)

 

Leave a Reply